Toata lumea care are masina si a fost de cateva ori la spalatorie e foarte probabil sa fi auzit de polisharea masinii si vestea buna e ca e foarte posibil sa se realizeze si polish faruri. In linii mari polisharea masinii are ca scop redarea luciului masinii si eliminarea zgarieturilor superificiale. Polishul presupune la nivel profesionist urmatorii pasi:
• slefuriea suprafetei cu un smirghel foarte fin (granulatie de minim 2000) – astfel se indeparteaza praful si o foarte mica parte din stratul de lac
• lustruirea suprafetei cu pasta dura
• lustruirea suprafetei cu pasta pentru luciu
• lustruirea suprafetei cu pasta pentru indepartarea urmelor lasate de buretele masinii de polishat
Polish faruri
In cazul polishului la faruri procedura este exact la fel insa rezultatul este poate chiar mai spectaculos, dupa cum se vede si in poza. Farurile “imbatranesc”, sunt lovite continuu de praf si pietrii pe drum si ajung sa se matuiasca in cativa ani si asta se traduce intr-o vizibilitate scazuta a farurilor si un aspect murdar al lor.
Polishul este necesar si recomandat si incazul in care se inlocuieste doar un far in urma unui accident. Astfel se poliseaza celalalt far si astfel diferenta dintre cele doua faruri nu mai e chiar asa mare.
Limita pentru polish faruri e legata si de materialul farului, in sensul ca sunt faruri cu “sticla” din sticla si acestea nu pot fi polishate.
Pasul urmator dupa polish faruri (pentru rezultate si mai bune sau si mai extravagante) este lacuirea farurilor sau chiar vopsirea lor cu o tenta discreta de culoare – sigur ai vazut masini in trafic cu faruri cu o nuanta usor albastra. Vezi aici mai multe detalii despre cum se vopsește o mașină.
Dacă vrei să îți polishezi farurile te așteptăm să ne faci o vizită la service pe Str. Belgrad 8.
sau mai nou se poarta folia fumurie atat pe faruri cat si pe proiectoare si stopuri
vezi majoritatea e36-urilor care au faruri si proiectoare fumurii